Şişecam Ultra Clear Lamine Cam

Cam kırılgan bir malzemedir ve standart düz camın darbelere dayanımı düşüktür. Cam kalınlığının artırılması ile camın darbelere karşı dayanımı artmakta, ancak cam kırılmasından kaynaklanan yaralanma riskleri giderilememektedir.

Şişecam Ultra Clear Lamine Cam, Şişecam’ın düşük demirli düzcam ile üretilen lamine emniyet ve güvenlik camıdır. Şişecam Lamine Cam’a oranla daha şeffaf bir görüntüye sahiptir ve arkasında sergilenen objeleri gerçek renklerinde göstermektedir.

Kullanım Alanları

Arkasında sergilenen objeleri daha iyi gösteren ve yan kesitten bakıldığında daha berrak bir görüntü sağlayan Şişecam Ultra Clear Lamine Cam;

Başta olmak üzere, Şişecam Lamine Cam’ın kullanıldığı her yerde kullanılabilir.

Güvenlik Camları İle İlgili Uygulama Kuralları

Güvenlik camları ile ilgili uygulama kuralları; “TSE 13433 Cam Yapılarda Kullanılan İnsan Çarpmasıyla İlgili Güvenlik İçin Uygulama Kuralları” standardında yer almaktadır. Bu standartta belirtildiği üzere özellikle cam kırılmasının tehlike arz ettiği;

Güvenlik için Şişecam Ultra Clear Lamine Cam kullanımı uygun bir çözümdür. Şişecam Ultra Clear Lamine Cam aşağıdaki alanlarda kullanılabilir:

Üretim Metodu

Şişecam Ultra Clear Lamine Cam, iki veya daha fazla cam plakanın özel bağlayıcı polivinil butiral (PVB) tabakalar yardımıyla, ısı ve basınç altında birleştirilmesiyle üretilir.

Renkler ve Desenler

Şişecam Ultra Clear Lamine Cam, renkli PVB kullanılarak üretilebilir ve dekorasyonda farklı seçenekler sunar.
Şişecam Ultra Clear Lamine Cam Opak gün ışığından ödün vermeden gizliliğinizi ve güvenliğinizi sağlar.

Kalite

Şişecam Ultra Clear Lamine Cam CE işaretine sahiptir, ilgili işaretleme sisteminin gereği olarak uluslararası akredite laboratuvarlarda TS EN 12600 ve TS EN 356 standardı kapsamında dayanıklılık sınıfı kapsamında gerçekleştirilen deneyin sonuçlarına göre üretilmektedir.

Uygulama Esasları

Lamine Cam Kesimi

Lamine cam kesimi, lamine kesme masasında yapılır. Lamine kesme masasında cam aynı anda hem alttan hem de üstten kesilir. Daha sonra otomatik olarak, alt ve üst kırması yapılır. Düzcam kesim masalarında kesim yapmak lamine cam açısından sağlıksız bir yöntem olup lamine kesme masasına göre daha uzun bir sürede kesilir. Ayrıca camı çevirme zorluğu lamine camın kesim yapılmayan yüzden kırılmasına bile neden olabilir. Bu tip masalarda kesim yapan müşterilerimizin öncelikle kesim ölçüsüne göre önce X, sonra Y kesimi yapmaları gerekir.

Özellikle 3+3, 4+4 kalınlığındaki lamine camlarda aynı anda hem X hem de Y ölçüsünü kesip ayrımını yaptıktan sonra çevirmek amacıyla kesilmemiş yüzeyi vinç ile kaldırırken istenmeyen kırıklar meydana gelebilir.

Lamine Kesim Masası Seçimi

Lamine kesim masası seçiminde; köprü kesim uzunluğu (3210 -6000 mm), masanın besleme şekli, camın taşınma sekli, masanın yatar kalkar olup olmadığı, ısıtma ekipmanı (infrared orta dalga), kesme kafası hassasiyeti, minimum kesme uzunluğu, alt ve üst kırma ekipmanları önemli etkenlerdir.

Lamine cam kesiminde makine üreticilerinin değişik uygulamaları mevcut ise de uçucu veya yıkanabilir kesim yağlarının kullanılması tavsiye edilir. Gazyağı ile kesim yapılmamalıdır.

Kesim Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Kesim Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Hazır mısınız?

Hadi Başlayalım..

Nasıl yardımcı olabiliriz

İletişim